Installatietechniek


1. Basis Installatie Techniek

Bouw een solide basis in installatietechniek met onze uitgebreide training.
Leer de fundamenten die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de installatiebranche.

2. Praktisch meten

Aan de hand van diverse modellen wordt de basiswerking van toestellen uitgelegd. De manier van meten wordt toegelicht in combinatie met de juiste meetapparatuur. De aangeleerde manier van meten wordt praktisch toegepast op de diverse toestellen en Installaties. Door middel van rapportage worden de meetgegevens en conclusies vastgesteld.

Praktisch meten

€ 649,00

Praktisch meten

€ 649,00

3. Onderhoud WTB toestellen

Ontdek, bekijk en verhelp storingen aan gastoestellen, cv-ketels, ventilatiesystemen en koelmachines. En dat op een veilige en efficiënte manier

4. Doelgericht storing zoeken

Een storing in de cv-ketel is een vervelend probleem. Hoe kan je zo snel mogelijk die storing opzoeken en verhelpen voor jouw klant? Een gestructureerde manier van zoeken kan je hierbij helpen. Jouwopleiding biedt daarvoor de opleiding Doelgericht Storing Zoeken in Ketels.

5. MBO Certificaten

Het mbo biedt steeds meer ruimte voor maatwerk. Mbo-scholen reiken een diploma uit aan studenten die aan alle eisen van een mbo-opleiding voldoen. Maar het mbo kent sinds kort ook andere bewijsstukken. Zo kunnen scholen, aan studenten die een mbo-opleiding zonder diploma verlaten, een mbo-certificaat verstrekken.

Prijs op aanvraag


Elektrotechniek


1. Basis Elektra

Krijg grip op elektrische systemen met onze Basis Elektra-training.
Leer de essentiële principes van elektriciteit en leg een stevige basis voor verdere specialisatie.

Basis Elektra

€ 1.398,00

Basis Elektra

€ 1.398,00

2. NEN 1010 opfriscursus

Heb jij kennis van NEN 1010, maar ben je niet volledig op de hoogte van de wijzigingen in NEN 1010:2020? Volg dan deze eendaagse opfriscursus.

NEN 1010 opfriscursus

€ 798,00

NEN 1010 opfriscursus

€ 798,00

3. NEN 3140 opfriscursus

Veilig werken is van levensbelang, zowel voor jezelf als voor jouw medewerkers. NEN 3140 beschrijft de relevante eisen voor een veilige bedrijfsvoering. Iedereen die elektrische installaties onderhoudt, beheert en inspecteert, dient op de hoogte te zijn van deze eisen.

Train jezelf of jouw collega’s door het volgen van een training om zo de veiligheid te kunnen blijven garanderen bij het werken aan en met elektrische installaties.

NEN 3140 opfriscursus

€ 798,00

NEN 3140 opfriscursus

€ 798,00

4. Doelgericht storing zoeken

Werk je met elektrotechnische installaties? Dan is het snel vinden en oplossen van storingen essentieel om onderbrekingen in het proces tot een minimum te brengen. Tijdens de cursus Elektrotechnisch storing zoeken leg je een goede basis op het gebied van elektrotechniek, leer je schema’s lezen en meetmethodieken toe te passen om storingen effectief te lijf te gaan.


Vakmanschap Techniek


1. Vakmanschap CO theorie training incl. theorie examen 

Wordt een echte professional, en behaal je certificering om vakbekwaam en zelfstandig te kunnen sleutelen aan gasverbrandingen toestellen.

CO vakmanschap

€ 549,00

CO vakmanschap

€ 549,00

2. CO praktijk examen

De doelstelling van dit praktijkexamen is het aantonen van jouw kennis- en vaardigheden m.b.t. de eisen die gesteld worden om werkzaamheden in het kader van de Gasketelwet te mogen uitvoeren. 

CO praktijk examen

€ 289,00

CO praktijk examen

€ 289,00

3. Inregelen

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die bezig is met het optimaliseren van cv-installaties. Gebruik je daarvoor instelventielen en regel je ventielen in? Dan is deze opleiding geknipt voor jou. Wees niet bang! Ook vloerverwarming komt aan de orde. Voor deze opleiding is het een pre als je vermogens kan berekenen en je kennis hebt van de hydraulische werking van een cv-installatie. Na deze dag kun je zelf een installatie balanceren.

Inregelen

€ 365,00

Inregelen

€ 365,00

4. Warmtepompen

Je kunt de werking van een warmtepomp vergelijken met een koelkast. Een koelkast koelt doordat hij warmte verzamelt uit de lucht in de koelkast, en die afgeeft aan de lucht buiten de koelkast. Een warmtepomp verzamelt warmte uit de buitenlucht, bodem of het grondwater, verhoogt de temperatuur met behulp van wat elektriciteit en geeft die warmte binnen in huis af. Hierdoor kan een warmtepomp met 1 kilowattuur aan stroom 3 tot 5 kilowattuur aan warmte maken. Vergelijk dit eens met een elektrisch kacheltje, inductie cv-ketel of elektrische vloerverwarming: die maken van 1 kilowattuur stroom 1 kilowattuur warmte.

Warmtepompen

€ 365,00

Warmtepompen

€ 365,00

5. Vakmanschap afgifte systemen

Om een gebouw te verwarmen zijn twee dingen nodig: een warmte- of energiebron en een afgiftesysteem. Voorbeelden van warmtebronnen zijn een cv-ketel of een warmtepomp. Het bekendste afgiftesysteem is de radiator, maar er zijn meer soorten. Ook combinaties van verschillende systemen zijn mogelijk.


Verduurzaming & Maatwerk


1. Waterzijdig inregelen (nieuw)

Ontdek de kunst van het waterzijdig inregelen in onze geaccrediteerde opleidingsruimte. Optimaliseer de prestaties van verwarmingssystemen en verbeter de energie-efficiëntie met deze essentiële vaardigheid.

Waterzijdig inregelen

€ 365,00

Waterzijdig inregelen

€ 365,00

2. F-gassen cat 1 of cat 2

Wil je de cursus F-gassen afronden en het examen doen, dan kun je die direct bij de cursus boeken tegen een lager tarief dan wanneer je de cursus en het examen los boekt. Ga je voor de cursus F-gassen categorie 2 inclusief examen, dan sluit je de cursus af het landelijke f-gassen examen dat wordt afgenomen door PBNA.

F-gassen cat 1 of cat 2

€ 2.550,00

F-gassen cat 1 of cat 2

€ 2.550,00

3. Maatwerk opleiding warmtepomp

Duik in de wereld van duurzame energie met onze warmtepomp trainingen. Verwerf diepgaande kennis over warmtepompsystemen en speel een cruciale rol in de overgang naar groenere technologieën.

Prijs op aanvraag

4. Installeren en ontwerpen

Het ontwerpen van een doeltreffende energiezuinige en gebruiksvriendelijke installatie is vaak maatwerk, wat aansluit op de specifieke eisen en wensen van de gebruiker. Onze ruime kennis en ervaring gebruiken we graag om uw installatie te ontwerpen of optimaliseren, met gebruik van bewezen technieken en kwaliteitsproducten.

Installeren en ontwerpen

€ 1.389,00

Installeren en ontwerpen

€ 1.389,00

Veiligheid


1. VCA (VOL)

Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA al meer dan 25 jaar dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met een VCA-diploma of -certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

VCA (VOL)

€ 220,00

VCA (VOL)

€ 220,00

2. BHV (Herhaling)

Een BHV'er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo weet een BHV'er bijvoorbeeld hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een BHV'er kan onder andere mensen reanimeren en verbanden aanleggen.

BHV (Herhaling)

€ 199,00

BHV (Herhaling)

€ 199,00

3. Werken op hoogte

Werkzaamheden op hoogte mogen alleen uitgevoerd worden vanaf een veilige en ergonomisch verantwoorde steiger, helling, stelling of bordes. Dit geldt ook voor trappen en ladders. Zodat een werknemer veilig op hoogte kan werken en valgevaar wordt voorkomen. Welke wet- en regelgeving is er? En waar moet je nog meer op letten?

Werken op hoogte

€ 225,00

Werken op hoogte

€ 225,00

4. Asbest herkenning

Hoe herken ik asbest? Asbest bestaat uit microscopisch kleine, naaldachtige vezels. De vezelachtige structuur is te zien op breukvlakken en bij beschadigingen van asbestmateriaal (pas op dat u asbestvezels niet inademt). Asbest is vaak wit tot lichtgrijs.

Asbest herkenning

€ 199,00

Asbest herkenning

€ 199,00

Alle prijzen zijn excl. BTW