Is het mogelijk om de gemaakte theorietoets in te zien?

Dit is helaas niet mogelijk.

 

Hoe kan ik mijn bedrijf laten certificeren?

Vakmanschap CO is alleen voor de vakbekwaamheid van de medewerkers. Voor het certificeren van de organisatie, verwijzen wij je door naar de website van Techniek Nederland.

 

Wordt er gecontroleerd op het Bewijs van Vakmanschap en door wie?

Het Bewijs van Vakmanschap is een preconditie op het te behalen bedrijfscertificaat. Handhaving zal door de gemeente worden ingeregeld. De wijze waarop is per gemeente mogelijk verschillend.

 

Is de erkenning voor Vakmanschap verplicht?

Voor alle gastechnische installateurs en monteurs geldt dat je moet beschikken over het Bewijs van Vakmanschap.

 

Wat zijn de kosten voor de zelftest?

De zelftest is geheel kosteloos te maken.

 

Wat zijn de kosten voor de theorietoets?

De kosten voor een theorietoets zijn €80,- exclusief 21% btw.

 

Wat moet ik doen als ik het verkeerde profiel heb gekozen?

Wanneer je de logincode nog niet gebruikt hebt om in te loggen, dan kun je contact opnemen met de helpdesk van Vakmanschap Techniek. Heb je de theorietoets al gemaakt? Meld je dan opnieuw aan voor de theorietoets. Een (tussentijdse) profielwijziging is niet mogelijk.

 

Moet ik de theorietoets direct na het inschrijven maken?

Nee, je ontvangt een persoonlijke inlogcode in uw e-mail na het afronden van de registratie. Deze code kun je op een gewenst moment gebruik om de toets te starten. Dit kan op deze website via de pagina Start Toets. Let op: Zodra je de toets gestart bent moet je deze ineens afmaken

 

Kan ik in beroep gaan tegen de uitslag van de theorietoets?

Je kunt niet in beroep gaan tegen de uitslag van een toets. Meen je dat er sprake is van een onrechtmatigheid dan kun je daarover een klacht indienen

 

Hoelang is het resultaat van de theorietoets geldig?

In principe een half jaar (6 maanden). Dat betekent dat je uiterlijk 6 maanden na het behalen van je theorietoets een praktijkexamen zal moeten doen.

 

Wanneer en in welke vorm krijg ik het Bewijs van Vakmanschap?

Per 1 juli 2021 komt jouw bewijs van vakbekwaamheid in jouw persoonlijke Vakpaspoort te staan. Dit Vakpaspoort is in opdracht van de installatiebranche ontwikkeld door het Centraal Register Techniek (CRT). Met de Vakpaspoort-app kan jij je opdrachtgevers op locatie laten zien dat jouw kennis en vakmanschap up-to-date zijn. Die legitimatie is een verplichting vanuit de gasketelwet. Voor installatiebedrijven en opdrachtgevers wordt het daardoor gemakkelijker om te controleren of je vakbekwaam bent. Voor jou een mooie manier om aan te tonen dat je over de juiste vaardigheden en certificaten beschikt!

 

Hoelang is het Bewijs van Vakmanschap geldig?

Jouw erkenning verloopt na vijf jaar, daarna doe je opnieuw examen. De branche verzorgt een tussentijds aanbod voor kennisontwikkeling zodat je steeds op de hoogte bent van actuele eisen.

 

Op welke apparaten kan ik de theorietoets maken?

Ons advies is om dit op een vaste computer of laptop te doen. In ieder geval niet op je mobiele telefoon.